Velkommen til

ALLE ELSKER ULD

Om Merino-Uld

Merinould er en 100% naturlig fiber, der kommer fra merinofåret, en egen fårerace. Merinoen er et tilpasningsdygtig får som er istand til at overleve i ekstreme miljøer med varme somre og kolde vintre, fordi den unikke og vidunderlige uld ånder om sommeren og isolerer om vinteren. Vores produkter er certificeret ‘’Human friendly’’, ‘’Safe for children’’ og ‘’Mulesing Free’’. Merinould er kendt som den fineste og blødeste uld. Den luftige struktur gør at ulden isolerer mod kulde og varme, og sikrer en jævn kropstemperatur. Vores produkter er lavet af merinould fleece, eller strikket merinould, hvor uldfibrene er fastgjort til et tekstil. Dette giver en række fordele ved at uldmaterialet nemt kan bruges til en række produkter og beklædningsgenstande, og de bevarer deres form og facon gennem brug og vask. Merinould er et naturmateriale, derfor er uldfibrene ikke lige lange. Selvom fibrene klippes i den ønskede længde, efter at uldfleece er lavet, vil nogle af hårene være for korte til, at de har sat sig fast på testilet og ligger løst på uldtøjet. De fjernes nemt ved at vaske produktet. Merinould er nem at holde ren. Uld er ikke statisk og tiltrækker derfor ikke støvpartikler. Ydermere har uld egenskaber der gør, at snavs ikke så let trænger ind i materialet. Uld bliver ren ved kun 30C.

Merino-Ulds Egenskaber:

NATURLIG

Merinould er et naturligt materiale fremstillet af kombinationen sollys, vand og græs. Merinould er miljøvenlig og 100% nedbrydeligt. Uld er det fiber som i tøjindustrien scorer højest på miljøbarometeret.

SPÆNDSTIG

Merinould består af elastiske elementer, der får den til at ‘hoppe tilbage’, når belastningen fjernes.

FUGTABSORBERENDE

Molekylerne som uldfibrene består af, er elektrisk ladede så de tiltrækker vandmolekylerne. Dette giver en unik transport af fugt der efterlader huden tør og varm. Merinould regulerer jævn kropstemperatur i kulde og varme. Uldfibrenes naturlige luftlommer transporterer fugt væk fra huden og ud i luften, samtidig har den osse en thermoeffekt og vil bistå med og bevare konstant kropstemperatur. Et materiale som polyster fleece har ikke sådan en elektrisk ladning, hvilket betyder at vanddråberne forbliver på ydersiden af materialet og i kontakt med huden.

UV BESKYTTELSE

Uld beskytter mod UV-stråler. Uld absorberer UV-stråler og beskytter huden

LIDT ANTÆNDELIG

I stærk kontrast til syntetiske eller plantefibre som bomuld, bambus og linned, indeholder uld et naturligt indhold af nitrogen og fugtighed, noget som gør uld mindre antændeligt. (Bomuld brænder ved 225°C, mens uld antændes ved 600°C)

ÅNDBART

Merinould ånder. Det betyder at den hurtigt tilpasser sig skiftende temperaturforhold. Samtidig er merinould isolerende og varm.

NEM PLEJE, VASK OG VEDLIGEHOLD

Merinould giver produkter der er nemme at pleje. De kan vaskes i hånden eller på uldprogram i maskinen (se vaskeanvisning nedenfor). Merinould er selvrensende. Gennem et mikroklima med huden vil garnfibrenes luftlommer føre lugt og smuds fra huden og ud i luften. Set udfra et miljømæssigt aspekt er dette værdifuldt, da uld ofte kan hænges til luftning i stedet for at vaskes.
Det er vigtigt kun at anvende vaskemiddel til uld, dvs. PH-neutralt vaskemiddel uden enzymer og blegemidler for at bevare alle værdierne i den rene råvare. Uegnede midler kan forårsage at fibrene går i opløsning og der går hul i materialet. Produkterne må ikke ligge i blød, da der kan opstå filtring eller anden fiberskade. Vask i maskinen på uldvaskeprogram 30°C.
Maskinvask er ofte mere skånsom end håndvask da temperaturen er nøjagtig og reguleret, og centrifugeringen er tilpasset.
Maskinvask skyller skyllevandet ud med rester af sæbe og skidt, og centrifugeringen gør at produktet tørrer hurtigere. Våde produkter kan give gode forhold for bakterievækst gennem restvandet, til trods for at uld er bakteriehæmmende.

LUFTNING SOM VASK

I mange tilfælde er der en god renseeffekt ved luftning. Fordelen ved uldprodukter er at de ikke behøver vask efter brug, da uld har en bakteriehæmmende effekt, samt at skidt oftest ikke trækker ind i fibrene, men lægger sig udenpå.
Uldfibre er bygget sammen af en række luftlommer, som er bærere af smuds, lugt, fugtighed og lignende fra kroppen eller udefra, og udskilles ved en enkel luftning i frisk luft over et par timer.

HURTIGT NEDBRYDELIGT

Merinould er et naturmateriale, der nedbrydes i naturen efter få år. De fleste syntetiske materialer nedbrydes meget langsomt.
Alle vores merinouldsprodukter kan vaskes; maskinvask på uldprogram 30°C eller håndvask. Brug et vaskemiddel med en neutral pH-værdi. Produkterne kan med fordel tørres liggende fladt. Brug ikke en tørretrumbler, og tør ikke i direkte sollys.

ULD ISOLERER

ULD VARMER

ULD ÅNDER

© COPYRIGHT 2022 - CANELANA DANMARK